De doenker

Met schrijven gaat je hoofd soms sneller dan je pen bij kan benen. Zo hoorde ik een tijdje terug iemand een tekst voorlezen die hij had geschreven. Hij moest halverwege lachen. 'Ik heb hier doenker staan'. Hij had denker en doener willen schrijven, maar al schrijvend was het in elkaar geschoven. Het woord heeft me niet losgelaten, vind het prachtig! Ik herken me er in, bén het. Het is vervelend de tegenstelling te benadrukken als je de twee woorden gebruikt. In dit samenvoegsel klinkt het een stuk minder schizofreen. De combinatie van de twee eigenschappen geeft mij de mogelijkheid mijn werk te doen; een creatief hoofd en handige resultaatgerichte handjes! 

 

De doenker heeft er flink aan moeten trekken om deze website van start te krijgen. De domeinnaam was er al maanden, net als de ideeën en het gevoel van urgentie. Over tot actie, want zo moeilijk kan het toch niet zijn? Af en toe waagde ik me er aan. Het lukte me niet allemaal zomaar even. De doenker scheurde zich in twee en denker en doener keerden elkaar de rug toe en besloten ieder niets te doen. Soms vonden ze elkaar weer en besloten ze het nog een keer te proberen. Meermaals weer de ruggen tegen elkaar.

 

Tot vandaag. De doenker was in bloedvorm en bleef zichzelf. Geen van twee eiste haar meerdere op of werd op tijd weer bij les getrokken door de ander. De vrucht is afgeworpen. Er is een website om mee af te trappen! Zeker dat er nog werk aan te doen is. Gelukkig is een website nooit écht af, dat is een troost voor de doenker.

Reactie schrijven

Commentaren: 0