Een ruimte voor de ruimte

Mijn klussen doe ik tot nu toe in de garage van mijn huis, in gezelschap van onze fietsen, de grasmaaier, zut… Allemaal prima voor mij. Mijn gezin kijkt daar nog wel eens anders tegen aan. Struikelen over krukjes om bij een bal te kunnen, eerst drie fietsen eruit om de juiste naar buiten te zetten en de papiercontainer die uit houtvoorraad moet los gerukt.

 

Al naar gelang begint het mij ook op te breken. Niet de zooi daar, maar die in mijn hoofd. Het punt van verder, door en vooruit is bereikt.

 

Ik heb behoefte aan gezelschap dat terug praat, ook ideeën heeft en kan uitwisselen. Aan een plek waar ik afgedankte kasten, bureaus en stoelen kan stallen om ter plekke te beelden hoe ik ze ga hermaken.

 

Het is natuurlijk doodeng, want als ik die plek dan heb, dan móet ik en ben ik ook echt een bedrijf denk ik en dan is dat dus wat ik doe en...

 

HO HU STOP!

 

Terug naar de ruimte in mijn hoofd, die komt steeds meer in het gedrang.

De garage is niet werk waar ik naar toe ga, dus soms doe ik zo een paar dagen niets.

Het zijn alleen muren, allerhande spullen en een deur, geen inspiratie. Een werkruimte is een plek waar je naar toe gaat. Er zijn daar meer mensen aan het werk en misschien doen ze ook iets met hun creatieve hoofd en handen. Er is geen reden meer tot mopperen dat fietsen onder een stoflaag vandaan gehaald moeten eer ze bruikbaar zijn. Fijn voor de vrede in huis.

 

En vooral de doenker! Ja, de mij zo waardevolle doenker…, die zal ook op volle toeren gaan. Ik ben ervan overtuigd dat zij met deze fysieke ruimte mijn volledige ruimte gaat benutten!

 

De pre’s winnen het van de angst en dus maak ik meteen een afspraak als ik word gebeld om op het industriepark Kleefse Waard een ruimte te komen bekijken. Het IPKW, voor mij een soort van het walhalla. Dé plek in Arnhem voor een duurzame en circulaire carrière... Na een gesprek dat ik had met mijn wens en ideeën voor een ruimte daar, zat ik met stiekeme smart al op dat telefoontje te wachten.

 

Het wordt hem! Het gaat gebeuren. Maak Waar als echt bedrijf komt er aan!

 

 

 

Ken je het IPKW nog niet? Kijk op www.ipkw.nl

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0