Kiemen in tijden van droogte

Veel ideeën komen bij mij op de fiets. Benen rond, wind door het hoofd en de stroom komt vanzelf op gang. Afgelopen week was daar in 250 kilometer toch nog te weinig tijd voor. Op onze fietsroadtrip naar Terschelling ging de hele positieve stroom naar het aanmoedigen en voortstuwen van twee kinderen door een hittegolf en hield ik het voor het gemak bij doordromen van een eerder idee.

 

Kiem was de vraag of ik iets kan betekenen voor een meubel in een (ver)nieuwbouw. Natuurlijk kan ik iets maken, maar hoe circulair is het om uit het sloopmateriaal dat meubel te laten herrijzen? En hoe geweldig om dat ook nog eens keer vaker te doen? Nog geweldiger, het er bij te doen in samenwerking met een sloper, een bouwbedrijf en/of interieurarchitect?? In mijn hoofd staat al een aardige boom, maar de droogte lijkt ook bij dit idee toe te slaan en stokt de groei naar het dragen van vruchten.

 

Mijn meubilair is niet alleen circulair, het heeft een verhaal. Alles komt ergens vandaan en heeft al één of meer levens gehad. Bij je verhaal aan kunnen wijzen waar het vandaan komt, maakt het nog mooier. Een tafel van die schrootjes in de gang of een lamp uit de deur die in zijn werkende leven zestien keer overschilderd is... Ik heb al een complete inrichting bij elkaar gefantaseerd, nog zonder de mogelijkheden voor kantoren die worden verbouwd, want daar is de schat aan materiaal en mogelijkheden nóg groter.

 

In mijn tijd op het eiland zullen die potentiële projecten zeker oppoppen en ga ik er na de vakantie voor zorgen dat mijn boom een druivenrank blijkt te zijn die dankzij deze zomer een fantastische wijn gaat leveren. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0